SWEDESD

Månadens världsförbättrare

Agenda 2030 och de Globala målen slår fast att unga är en avgörande kraft för hållbar utveckling. Det finns över en miljard skäl till detta. Aldrig förr har så många människor varit i åldersgruppen 18 - 35 år. Världens unga har en enorm kapacitet att påverka genom engagemang, nyfikenhet och innovationsförmåga.

Under 2018 genomför Swedesd tillsammans med en rad organisationer kampanjen Månadens världsförbättrare. Syftet är att lyfta unga som genom lärande och utbildning bidrar till att nå de globala målen för hållbar utveckling. Ungdomar som möjliggörare för andra att förvärva de kunskaper, färdigheter, attityder och värden som krävs för att förändra samhället i en hållbar riktning. Det långsiktiga målet är att stärka möjligheten för ungdomar att bli en likvärdig aktör i omställningsarbetet.

Medverkande organisationer får här varje månad möjlighet att presentera sin aktör och bidra till artikelserien. Alla porträtt som produceras presenteras på den här sidan.

'Månadens världsförbättrare' sker inom ramen för UNESCO Global Action Programme (GAP) on ESD i Sverige.

Anna Sjögren

Anna Sjögren är 22 år och jobbar som projektledare för Miljötinget 2018 Region Dalarna där hon engagera ungdomar i miljö- och hållbarhetsfrågor.

Läs mer

Masoume Hazaraee

Masoume Hazaraee är 21 år och arbetar som studiehandledare och modersmålslärare i två grundskolor på södra Gotland där hon efter bara tre år i Sverige hjälper elever att själva klara studier på svenska.

Läs mer