Campus Gotland anordnar skrivretreat för doktorander inom hållbarhetsområdet

2018-04-10

Sustainability Talks skrivretreat vid Campus Gotland. Antagna doktorander och organisatörer. Foto: Viktor Jacobsson

I veckan arrangeras Sustainability Talks Writing Retreat i Visby. Ett tiotal doktorander samlas på Campus Gotland för att skriva på sina forskningsprojekt, utbyta kunskap och presentera sin forskning vid ett öppet seminarium.

Stipendiet är utformat för att locka de mest talangfulla doktoranderna som forskar inom hållbar utveckling och som har en passion för att arbetat med dagens viktigaste samhällsutmaningar.

Det här är första gången som ett Writing Retreat anordnas på Uppsala universitet Campus Gotland med särskilt fokus på doktorander inom hållbarhetsområdet. Intresset för att delta har varit stort, fler ansökningar inkom än vad som var möjligt att välkomna. Gruppen består av en grupp doktorander från svenska och utländska universitet som genom sin forskning berör hållbarhet från flera discipliner och ur ett brett spektrum av vinklar.

Öppet seminarium

I anslutning till Sustainability Talks Writing Retreat arrangeras ett öppet seminarium på Campus Gotland där doktoranderna får möjlighet att presenterar sin pågående forskning inom miljö- och hållbarhetsområdet.

Datum: torsdag 12 april
Tid: kl.13-15
Sal: E30, Campus Gotland

Sustainability Talks är ett initiativ på Campus Gotland som består av en serie av transdisciplinära seminarier och föreläsningar med ambitionen att länka samman utbildning och forskning med Agenda 2030 – det globala ramverket för jämställdhet, fred och hållbarhet. 

Fler nyheter

Senast uppdaterad: 2021-01-18